Hoe Cellenbeton afwerken?

Afwerken van Cellenbeton met een dunne Pleisterlaag

Goedkoop en snel een huis bouwen of renoveren kunt u gemakkelijk doen met Cellenbeton. Als u een dragende, of niet dragende Cellenbetonwand plaatst is het soms wenselijk om de Cellenbeton wand af te werken met een dunne Pleisterlaag of een stucwerk. Hiervoor kunt u een onderscheidt maken tussen het type verblijfruimte en de keuze of u het zelf wilt afwerken of dit wilt laten doen.

In een verblijfsruimte zoals een slaapkamer, bedrijfskantine, kantoren, e.d. wordt er vaak gekozen voor een snelle en goedkopere manier van afwerken. Deze wanden hebben vaak een dikte van 7 cm of 10 cm. Wij adviseren om voor een blokdikte van minimaal 10cm te kiezen. Als u kiest voor Cellenbetonblokken met een grotere afmeting zoals de 600x400x100mm bouwt u sneller een groter oppervlakte dankzij de grotere afmeting. Deze afmeting Cellenbetonblokken hebben wij in twee varianten, de standaard Cellenbetonblok G4/550 600x400x100mm en de Cellenbetonblok G4/550 600x400x100mm met Tand en Groef. Het voordeel van dit type blok is dat u de helft minder aan lijm nodig heeft! De stootvoegen hoeven namelijk niet voorzien te zijn van lijm dankzij de tand en groef aansluiting van dit blok. Naast dat u lijm bespaart, werkt dit ook aanzienlijk sneller! Lees hier meer over dit product.

Cellenbeton afwerken met Fix en Finish

Cellenbetonblokken kunt u gemakkelijk zelf afwerken met onze Fix & Finish van Knauf. Wanden met een dikte van 11,5 cm of dikker kunnen natuurlijk op dezelfde manier afgewerkt worden. Maar omdat dit vaak wanden betreft van bijvoorbeeld woonkamers is het vaak wenselijk om een hoger afwerkingsniveau te hebben. Hierdoor wordt er voor deze ruimtes vaak gekozen om te (laten) Stucen. 

Met de Fix & Finish is het niet nodig om de wand voor te behandelen, u kunt hem direct afwerken. Met dit product kunt u oneffenheden zoals gaatjes, hoekjes en lijmvoegen gemakkelijk en snel weg werken. Na het aanbrengen van het Pleisterwerk kunt u, indien gewenst, de wand gaan schilderen in een kleur naar keuze. Voor u hieraan begint is het belangrijk om de wand te behandelen met een Voorstrijkmiddel. Hiermee voorkomt u dat de wand onnodig veel verf opneemt waardoor u de Cellenbeton muur meerdere malen moet Texen. Na deze stappen kunt u beginnen aan het Verven van uw Cellenbetonwand.

Hieronder vindt u alle stappen van de afwerking op een rijtje:

  1. Maak de wand stofvrij.
  2. Breng de Fix & Finish aan op de Cellenbetonwand.
  3. Zorg met Voorstrijkmiddel ervoor dat de wand niet onnodig veel verf opneemt.
  4. Verf de muur in de kleur naar keuze.

Benodigde artikelen