Goedkoop en snel een huis bouwen met Cellenbeton

Bespaar tijd en geld met Cellenbeton voorzien van Tand en Groef

Goedkoop en snel een huis bouwen of renoveren doe je het beste met Cellenbeton, dankzij de vele voordelen van dit veelzijdige bouwproduct bespaart u niet alleen tijdens het bouwen al geld en tijd ten opzichte van andere traditionele bouwmethodes, maar dit product verdient zichzelf ook na het bouwen terug. Dit is mogelijk dankzij de hoge thermische isolatie. Als je bouwt of renoveert met cellenbeton zul je zien dat je thermostaat omlaag kan. Dankzij zijn hoge thermisch isolerend vermogen, daarnaast is cellenbeton ook accumulerend. Om deze reden is de populariteit van cellenbeton enorm gestegen.

Cellenbeton is er in veel soorten en maten. Er zijn verschillende type blokken die elke geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Of het nu gaat om bijvoorbeeld een complete woning, een tussenwand, renovatieproject, met cellenbeton is er altijd een geschikte oplossing.

Bespaar 50% lijm dankzij Cellenbeton met Tand en Groef

 Zo zijn er ook binnenwandblokken die voorzien zijn van een Tand en Groef, ook wel Veer en Groef genoemd. Deze blokken hebben aan de verticale kant een uitstulping en aan de andere kant een uitsparing. Deze passen precies in elkaar zodat er een stevige constructie ontstaat. Het grote voordeel hiervan is dat er géén lijm gebruikt hoeft te worden bij de verticale voeg, ook wel de stootvoeg genoemd. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar je hoeft ook de helft minder lijm aan te schaffen waardoor je aan aanzienlijk bespaard op het budget. Zo wordt goedkoop een huis bouwen bereikbaar voor iedereen!

Cellenbetonblokken met tand en groef zijn er in verschillende maten. Voor binnenwanden, zoals bijvoorbeeld slaapkamerwanden kun je Cellenbeton Blok Tand Groef G4/550 600x400x100mm gebruiken. Bij deze blokken is het, vanwege de hoogte, nodig om ze door middel van golfspijkers 40×40 te verbinden.

Cellenbetonlateien_voor_binnenwanden- Goedkoop-Huis-Bouwen

Bestel hier binnenwandblokken met Tand en Groef

Gevelblokken met dubbele tand en groef en handgrepen

Ook voor de buitengevels zijn er cellenbetonblokken die voorzien zijn van Tand en Groef. De buitenwand blokken hebben natuurlijk andere afmetingen van de binnenwandblokken. Ze zijn hierdoor groter en zwaarder in hun afmetingen en gewicht. Daarom hebben sommige blokken een dubbele tand en groef. Om het ze toch gemakkelijk te kunnen verwerken zijn ze uitgevoerd met handgrepen zodat ze gemakkelijk vast te pakken zijn. Er kan ook gekozen worden om de blokken met een klein lijmkraantje te plaatsen van bijvoorbeeld Lissmac.

De cellenbetonblokken met dubbele tand en groef worden aangegeven met ‘DTG’. De ‘HG’ staan voor de handgrepen.

Cellenbeton buitenwand blokken met Tand en Groef

Snel renoveren of isoleren met cellenbeton met Tand en groef

Voor oudere woningen, of woningen die minder of slecht geïsoleerd zijn, is het wenselijk om de wanden te isoleren of te renoveren. Hiervoor is cellenbeton een uitermate goede keuze. Dankzij de typische celvormige structuur heeft cellenbeton een uitstekende isolerende werking.

Tegen een slecht geïsoleerde buitengevel kan een cellenbeton voorzetwand geplaatst worden van cellenbeton. Hierbij plaats je een cellenbetonwand 1cm van de buitengevel af. Deze afstand is nodig om luchtcirculatie te creëren. Op deze manier worden vochtproblemen voorkomen.
De binnenkant van de wand kan afgewerkt worden met bijvoorbeeld een binnen stucwerk.
Cellenbetonblokken met een tand en groef verbinding zijn ook geschikt voor renovatieprojecten. Ook hierbij kun je profiteren van sneller en goedkoper bouwen omdat de stootvoegen, de verticale voegen, niet verlijmd hoeven te worden. Hierdoor gebruikt u 50% minder lijm!
Bij brandwanden geldt dit niet, bij deze type wanden zijn andere regels van toepassing. Eén daarvan is dat de stootvoegen wél verlijmd moeten worden.

Wij hebben een uitgebreid assortiment waarin je de keuze hebt uit verschillende wanddiktes. Hoe dikker de wanddikte wordt, hoe zwaarder het blok natuurlijk wordt. Om de blokken hanteerbaar te houden zijn de wat dikkere blokken voorzien van handgrepen. Zo zijn ze gemakkelijk te plaatsen. Cellenbetonblokken die voorzijn zijn van tand en groef zijn aangeduid met TG, blokken die ook nog handgrepen hebben zijn aangeduid met HG.

Cellenbeton_lateien_Ytong_7cm

Bestel hier uw Renovatie Blokken met Tand en Groef