, ,

Murfor e35mm Rol

90,30 incl. BTW

€81,27 incl. BTW bij Afhalen

Murfor 35mm 30 meter per rol

Murfor Compact E. Voor buitenmuren en wanden.

Besteleenheid:  per rol
Breedte: 35mm

Murfor e35 wat is dat?

Murfor is een wapening waarmee u een Cellenbetonwand sterker mee kunt maken. Dit materiaal staat ook bekend als een metselwerkwapening. De Wapening kan in de Lijmvoegen gelegd worden. Murfor E35 bestaat uit een kunstof weefsel met 7 staalkoorden uit verzinkt staal. Murfor E35 is geschikt voor alle mortelvoegen tussen 3 en 12mm dikte.

We hebben twee verschillende soorten Murfor, namelijk een rode uitvoering ‘Murfor compact I’ de I staat voor interieur deze is bedoeld voor binnen metselwerk. En de blauwe uitvoering ‘Murfor  compact E’ de E staat voor exterieur deze is voor buitenmuren of wanden in vochtig ruimtes. Beide soorten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Waarom Murfor e35 gebruiken?

Het is een veel gebruikte wapening in de bouw om de spanning, ook wel druksterkte van bovenliggende constructies op te vangen. Hierdoor is er een betere verdeling van druk waardoor er minder scheurvorming ontstaat.

Lateien

Bij een raam- of deuropening moet de bovenliggende constructie opgevangen worden. Een oplossing hiervoor zijn Cellenbeton Lateien.  Rondom deze openingen en bij opleggingen van lateien kunnen er scheuren ontstaan door de spanning die op de bouwmaterialen staan. Door gebruik te maken van deze wapening worden deze spanningen opgevangen en overgenomen waardoor er minder kans op scheurvorming is.

Vloeren en balken

Bij wanden met een balkoplegging of vloeren waar een betonvloer op ligt kunnen scheuren optreden. Door de wapening te gebruiken in minimaal 3 onderliggende lagen is er minder kans op scheurvorming.

Scheidingswanden

Scheidingswanden die op een verdiepingsvloer staan kunnen gaan scheuren door grote doorbuiging van de vloer. Om scheurvorming te voorkomen dient er wapening om de  2 lagen toegepast te worden en de wand niet direct te plaatsen op de verdiepingsvloer, maar eerst een strook DPC folie aanbrengen.

Dilatatie

Door het aanbrengen van deze wapening bij lange wanden kunnen de afstanden tussen dilatatievoegen groter worden, en in sommige gevallen is zelfs een dilatatievoeg niet nodig.

Wij adviseren om altijd een constructeur te raadplegen.

Gewicht 2 kg

Andere suggesties…