Kimblokken Gehydrofobeerd Benor 100mm
Kimblokken van HplusH hebben een hoog isolerend vermogen en een hoge druksterkte. Cellenbeton kimblokken worden toegepast als thermische onderbreking. Met de gehydrofobeerde kimblokken 100mm van H+H lost u problemen van isolerende delen tussen dak en vloer met traditionele bouwmaterialen op. Dit kunt u eenvoudig doen volgens de richtlijnen van EPB wetgeving.. De kimblokken van H+H laten zich net zo eenvoudig verwerken als de overige cellenbetonproducten van HplusH.
Draagkrachtige isolatie
Om zowel de stookkosten als de Co2-uitstoot te verlagen, worden er tegenwoordig hoge eisen gesteld aan de isolatie van bouwwerken. Het voorkomen van koudebruggen bij reguliere bouwmethoden is echter ingewikkeld en vergt bijna onuitvoerbare methoden. Met kimblokken 10cm van H+H kunt u echter op een zeer eenvoudige wijze voldoen aan de thermische eisen van de wetgeving.
De kimblokken van H+H hebben een zeer goede thermische isolatie en een hoge druksterkte. Cellenbeton Kimblokken van HplusH worden, net als de overige cellenbetonproducten van H+H, geproduceerd uit 100% anorganische materialen. Cellenbeton van HplusH “veroudert” niet onder invloed van weersomstandigheden en UV. Het zal zelfs in de volgende eeuw nog dezelfde fysische eigenschappen bezitten als die op de dag dat ze verwerkt zijn. Kimblokken van H+H zijn ongevoelig voor rot en schimmel en zijn vormvast.
Wat is een kimblok?
Kimblokken worden gebruikt als eerste laag bij lijmwerk of metselwerk. De kimblokken worden in een kimlaag-mortel gelegd hiermee kan de kimlaag vlak en waterpas gesteld worden. Voor een optimale hechting van de kimblokken gebruikt u Kimlaag Mortel van Bruil.
Plaatsen van Kimblokken
De eerste rij kimblokken worden in de kimmortel vlak gesteld. Plaatst u de kimblokken op de begane grond, plaats dan onder de specie een folie om optrekkend vocht in de wand te voorkomen. Laat de kimmortel onder de kimblokken 1 dag uitharden voordat u doorgaat met het opmetselen of verlijmen van de rest van de wand.