,

Kimlaag Mortel 25kg

9,88 incl. BTW

€9,39 incl. btw bij afhalen

 

Kimmetsel-mix is na verharding bestand tegen vocht en vorst en kan toegepast worden bij woningbouw.

Besteleenheid: per stuk
Levertijd: direct, uit voorraad 

Kimlaag mortel voor Cellenbeton en hydro kimblokken

Kimlaag mortel wordt gebruikt om kimblokken recht en waterpas te leggen. De Kimmortel is kant en klaar, u hoeft er alleen nog maar water aan toe te voegen. Deze mortel kan voor Cellenbeton gebruikt worden, maar ook voor bijvoorbeeld Kalkzandsteen en andere steensoorten.

Bruil Kimmetsel-mix KM1004 is geschikt voor binnen en buitenwanden van cellenbeton of kalkzandsteen blokken. De Kimmetsel-mix is speciaal ontwikkeld voor het stellen en uitvlakken van gehydrofobeerd kimblokken of cellenbeton lijmblokken. Kimmetsel-mix is na verharding bestand tegen vocht en vorst en kan toegepast worden bij woningbouw. Sterkteklasse M10

Kimmortel

Cellenbeton kim en lijmblokken worden in de kimlaag mortel gelegd. Celbeton.be adviseert u graag over hoe u een kimlaag moet aanbrengen met Kim-metselmix van Bruil.

Cellenbetonblokken lijmen

Of u nu Kalkzandsteen blokken gaat lijmen of u gaat HplusH cellenbetonblokken lijmen, het gaat erom dat het op de juiste manier met de juiste producten gebeurt. De eerste laag cellenbetonblokken, de zogenaamde kimlaag wordt in de Kimlaag mortel gelegd en niet in de cellenbetonlijm. Dit is om oneffenheden van de ondergrond recht te trekken en een vlak en stevig draagvlak te realiseren. Alle volgende lagen kunnen wel gewoon gelijmd worden met H+H cellenbetonlijm.

Kimlaag mortel aanmaken

De kimlaag-mortel wordt geleverd in poedervorm. In de zakken zit o.a. zand en cement en hebben een gewicht van 25 kg de opbrengst is ca. 15 liter metselmortel. Deze moet worden gemengd met water. Voeg ca. 3 tot 4 liter schoon leidingwater toe aan 25kg metselmortel, vervolgens bij voorkeur deze mechanisch mengen met een mengstaaf gedurende 3 minuten tot een homogene metselmortel verkregen wordt . Na het aanmaken van de Kimmetsel-mix is het product enkele uren te gebruiken. U kunt het niet bewaren tot de volgende dag, dus het is belangrijk dat u niet te veel mortel in één keer aanmaakt. Het is beter om later wat metselmortel bij te maken als dat nodig is. De kimmetsel-mix is ongeopend 1 jaar houdbaar na productiedatum.

Kimlaag aanbrengen

Als de kimlaag mortel aangemaakt is, kunt u beginnen met kimmen. U brengt de mortel met de troffel aan op de vloer, de mortel moet goed en egaal verdeeld zijn. Vervolgens legt u de cellenbetonblok of kalkzandsteen in de mortel en tikt met een rubber hamer het blok vlak en waterpas.

Het is belangrijk dat u de cellenbetonlijm ook aanbrengt op de verticale zijde ( stootvoegen ) van de blokken die achter elkaar komen te staan zodat ze ook aan de zijkanten aan elkaar verbonden zijn.

Bij Betoncellen.nl hebben we alles wat u nodig heeft om uw cellenbeton te lijmen, zagen en stapelen. Wij voorzien u ook graag van advies over de verwerking van cellenbeton. Op deze website staan handige tips over het succesvol bouwen met cellenbetonblokken. Mocht u nog aanvullende vragen hebben, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Gewicht 25 kg

Andere suggesties…