Knauf Gipsmortel MP75

15,58 incl. BTW

Mp75 is een gipsmortel voor het glad afwerken of repareren van een cellenbetonwanden in huis of kantoor. Andere specificaties kunt u onderaan de pagina vinden.

Besteleenheid: per stuk
Levertijd: direct, uit voorraad 

 

Categorie:

Gipsmortel Knauf MP75

Knauf Gipsmortel MP75 is geschikt om als pleisterlaag aan te brengen op steenachtige plafonds en wanden, in woningen of kantoorpanden. Ook is de gipsmortel geschikt voor pleisterdragers zoals cellenbeton muren en kalzandsteenwanden. Daarnaast kan er met de MP75 ook beschadigingen bijgewerkt of gerepareerd worden. De MP 75 is niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Voordelen van Knauf Gipsmortel

  • Machinale verwerking met Knauf PFT gipsspuitmachines
  • Minimale laagdikte 10 mm
  • Pleisteren in één laag
  • Soepel te verwerken
  • Vochtregulerend
  • Wordt gelijkmatig hard

Ondergrond

Voor u kunt beginnen met het bepleisteren van een wand is het belangrijk om te weten of de ondergrond geschikt is. Daarna is het belangrijk om te controleren of de ondergrond droog is en vrij van stof, lossen delen, (bekistings-) oliën, cementsluier en andere vervuilingen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het pleisterwerk zich niet goed hecht aan de ondergrond. De oppervlakken moeten een goed obsorptievermogen hebben, dit zorgt ervoor dat de Gipsmortel zich goed kan hechten. Dit kunt u testen door een klein oppervlak te bevochtigen. Gladde, niet zuigende oppervlakken (bijvoorbeeld Prefab Beton) moeten vooraf behandeld worden met Knauf Betonkontact of Spraykontakt. Verse beton kan niet bepleisterd worden.

Sterk zuigende ondergronden zoals Kalkzandsteen wanden of Cellenbetonblokken moeten vooraf behandeld worden met Stuc Primer. Stucplaten kunt u direct  en zonder voorbehandeling, bepleiseren. Als u ondergronden tegenkomt die vervuilt zijn van nicotine, koffie, thee, roet, water of vergeling is het belangrijk om deze eerst goed te reinigen en vervolgens voor te behandelen met Knauf Isokontakt. Ondergronden zoals houtwolcementplaten, PU-platen en dergelijke kunt u het beste volledig wapenen met Knauf Gitex en een minimale laagdikte van 15 mm aanbrengen.

Bij pleisterdrager Stucanet dient u in twee lagen werken. De eerste laag van circa 10 mm is om de pleisterdrager te stabiliseren, deze kunt u in zachte toestand met een gipskam ruw halen. Na volledige droging kan de tweede laag van circa 10 mm zonder voorbehandeling worden aangebracht. Totale laagdikte op Stucanet is 20 mm, waarvan circa 15 mm aan de zichtzijde van het Stucanet. Aansluitingen aan omringende bouwdelen vrijsnijden. . Bij pleisterdrager Knauf Stucplaten minimale laagdikte 10mm.

Specificaties

Merk: Knauf
Gewicht: 25kg
Verbruik laag dikte 10mm: 3,2 m2 per zak
Materiaal: Gipsmortel
Maximale dikte: 30mm
Minimale dikte: 10mm
Afwerking: Glad
Machinaal verwerkbaar: Ja

 

 

Gewicht 25 kg